La revedere, Marele Oval! Legenda continuă!

Duminică, 16 februarie, a fost ultimul eveniment (numit ”La revedere, Marele Oval! – Legenda continuă!”) pe legendarul stadion Dan Păltinișanu, înainte de demolarea lui, pentru reconstrucție.

Evenimentul a început cu ”triunghiularul” de meciuri demonstrative de fotbal. Au participat Politehnica Timișoara old-boys, SSU Politehnica Timișoara, SSU Politehnica Timișoara Femina. Rezultatele, evident, nu au nicio importanță (și nici nu s-a făcut un clasament final), dar, pentru conformitate, le amintim: Old-boys – Femina 2-1, Poli – Femina 2-2, Poli – Old-boys 2-2. Spectatorii au asistat de pe pista de atletism, ba chiar intrând, deseori, în spațiul de joc (din rațiuni de siguranță, accesul publicului a fost permis doar în incinta stadionului, pe teren și pe pista de atletism)!

Să notăm și două echipe de start. Old-boys, la primul meci: P. Țurcaș – C. Varga, Fl. Bătrânu, Luchin, Dancia – C. Contra, Iosif Rotariu, R. Buia, Paleacu – M. Băban, Cuc. Poli, la ultimul meci: Enășescu – Amariei, D. Roșu, D. Tătaru, R. Ciurel – Al. Militaru, D. Ciurel – Prună, D. Popa, Boariu – Istratie.

Au urmat concertele: Dani Tobe (celebrul membru al galeriei), Noi din Banat (trupa cu piese poliste) și, ”cireașa” de pe tort, Cargo (legendara formație timișoreană de muzică rock, care însă nu a interpretat și imnul oficial polist, “Zi cu soare”, așa cum o făcuse în 2005, la amicalul FCU Poli – Juventus Torino).

Plus proiecție video, discursuri oficiale, ateliere de realizat steaguri și fanioane Poli, show de lasere, paradă moto și un moment coregrafic marca Druckeria & ”Peluza Sud” (la tribuna a II-a și, apoi, atât de simbolic, la Peluza Sud).

În incinta stadionului a existat o zonă special amenajată pentru achiziționarea de mâncare și băutură, precum și un fan shop polist.

Au participat 10.000 de spectatori, care au înfruntat, timp de cinci ore și jumătate, vremea extrem de friguroasă.

La finalul evenimentului, nocturna stadionului s-a aprins pentru ultima dată. Buldozerele necesare demolării erau deja, simbolic, pe pista de atletism. Unii spectatori au plecat acasă cu ”suveniruri” (plasa porții, scaune, bucăți de gazon) de pe stadion.

”Un ultim fior pe Monumentalul violet / Ce ne-a fost casă și cetate, patimă, regret”, scria, pe un banner uriaș, desfășurat pe gardul de la Tribuna a II-a.

Organizatorul evenimentului a fost Consiliul Județean Timiș, iar parteneri – Universitatea Politehnica Timișoara, TVR Timișoara și Asociația Suporterilor Timișoreni Druckeria.

În 24 februarie va începe demolarea bătrânei arene.

Fotografii de Constantin Duma (AGERPRES), Paul Sebo, Cornel Putan, Crenguța Radosav

Foto: Lotul echipei de old-boys

Foto: Secvență din meciul Old-boys (în negru-gri) – Femina

Foto: Secvență din meciul Poli (în alb-violet) – Femina

Foto: Poli înaintea ultimului meci. De la stânga la dreapta, sus: D. Roșu, Amariei, R. Ciurel, D. Tătaru, D. Popa, Enășescu; jos: Al. Militaru, D. Ciurel, Prună, Boariu, Istratie

Foto: Secvență din meciul Poli (în alb-violet) – Old-boys

Foto: Spectatori pe teren la meciurile demonstrative

Foto: Spectatorii marelui eveniment

Foto: Discursul oficialilor

Foto: Tribuna a II-a luminată în violet

Foto: Coregrafia suporterilor

Foto: ”Peluza Sud”, pentru ultima dată în Peluza Sud

Foto: Concertul trupei Cargo

Foto: La revedere, bătrân stadion!

Foto: Afișul evenimentului