Un secol de istorie sportivă într-o carte

Una dintre cele mai importante cărți de sport apărute în România în acest an a fost una despre istoria sportului politehnist.

Volumul se numește ”Politehnica Timișoara – Un secol de istorie sportivă” și tratează evenimente din trecutul alb-violet, dar mai ales istoria unor secții sportive ale Politehnicii: alpinism, atletism, baschet, canotaj şi kaiac-canoe, judo, rugby, volei. Se scrie și despre fotbal și handbal, dar mai puțin. Pentru că despre acestea, sporturile cele mai mediatizate din istoria polistă, s-a scris mult de-a lungul timpului.

Autorii sunt trei profesori de la Universitatea Politehnica, toți implicați mult și în conducerea activității sportive. Nicolae Neguț, fost președinte ASU Politehnica, fostul rector Viorel-Aurel Șerban, președinte ASU Politehnica și președinte al Consiliului de Administrație CSU Politehnica, și Constantin Florescu, președinte AS Politehnica.

Cartea a apărut la Editura Politehnica, în condiții grafice excepționale, și are nu mai puțin de 520 de pagini! Dintre acestea, 250 sunt pagini de text şi 270 sunt pagini cu fotografii.

Cartea a fost lansată în cadrul conferinței ”Intrarea în anul 100 al sportului politehnist”, organizată cu ocazia împlinirii a 99 de ani de la înființarea Societății Sportive Politehnica Timişoara.