UAV Arad, locul 8 la Euro Universitar de fotbal

Reprezentanta României, Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad (UAV) (foto din introducere), a terminat pe locul 8, din 16 echipe, la turneul de fotbal masculin din cadrul Jocurilor Europene Universitare desfășurate în Ungaria.

În grupa B, arădenii au învins pe norvegienii de la BI Norwegian Business School Bergen (1-0), au cedat în fața germanilor de la Karlsruhe Institute of Technology (0-4) și au câștigat cu același 1-0 contra austriecilor de la Universitatea din Salzburg. Astfel, UAV s-a clasat pe locul 2, ultimul calificant, cu 6 puncte, și a acces în sferturi.

Drumul s-a oprit, deoarece gazdele de la Universitatea din Debrecen s-au impus cu 3-0 (meciul integral, aici). Românii au continuat în turneul pentru locurile 5-8, în care au pierdut ambele meciuri: 1-5 cu Universitatea din Split (Croația) și, în partida pentru locul 7, 0-4 cu Universitatea din Orleans (Franța).

Campioană a devenit State University of Trade and Economics din Kiev (Ucraina) (finala, aici).

Conducătorul delegației României la fotbal a fost Octavian Stăncioiu, director de organizare al Campionatului Național Universitar de fotbal și realizator de emisiuni la Teleuniversitatea. Antrenorul echipei din Arad este Claudiu Bulzan.

Turneul de fotbal masculin, ca și cele de fotbal feminin și futsal, s-au desfășurat la Debrecen. Cealaltă gazdă a Jocurilor Europene Universitare a fost Miskolc. De remarcat că echipa Universității de Vest din Timișoara a obținut medaliile de bronz la volei masculin.

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Europene Universitare o puteți urmări aici.

Finanțarea participării României se face de către Ministerul Educației, prin Federația Sportului Școlar și Universitar (FSSU, director Claudia Georgescu), instituție care deține competența exclusivă pentru reprezentarea României la competițiile oficiale organizate sub egida federațiilor internaționale ale sportului școlar și universitar.