Poli, turneu în Franța la fotbal feminin

Între 4-5 iunie, clubul de fotbal feminin Politehnica Timișoara a participat la un puternic turneu internațional în Franța, în localitatea Dirinon.

Turneul a devenit o tradiție pentru francezi; este organizat din anul 1995. La acest eveniment, jucătorii locuiesc la familiile implicate voluntar.

Politehnica a participat cu două echipe la turneu: una la competiția feminină U13, alta la competiția U11, în care a întâlnit echipe de băieți.

Jucătoarele U13 au avut oportunitatea să joace contra unor echipe de mare tradiție în fotbalul feminin: Olympique Lyon, Montpellier, Paris Saint-Germain, Nantes, Lorient. După ce în sferturi de finală a trecut de Paris Saint-Germain, 0-0 în timpul regulamentar și 3-2 la penalty-uri, echipa a ajuns până în semifinale. Acolo a fost eliminată, tot la loviturile de departajare, de Olympique Lyon, care a și câștigat turneul. Astfel, Politehnica s-a clasat pe locul 3, din 24 de echipe.

La categoria U11, jucătoarele au avut parte de meciuri foarte bune contra băieților de aceeași vârstă cu ele, de la academii precum Porto și Guingamp. S-a obținut un singur rezultat de egalitate.

Unele cluburi de juniori, care au fete în echipele lor, au acceptat să ofere Politehnicii jucătoare acest turneu. Aceste cluburi sunt Aurul Brad, CSȘ Lugoj, Mondo Reșița, Sporting Cluj și Minaur Baia Mare.