Deși având o tradiție importantă, fotbalul din Sibiu nu a reușit niciodată să conteze prea mult, la vârf, în fotbalul românesc.
De-a lungul timpului, în primul eșalon al României au fost, din Sibiu, NSE, HTV (ambele doar în formula cu fază finală, ultima fiind finalistă în 1931, 0-2 cu UDR Reșița), Șoimii, Universitatea (după Dictatul de la Viena, când refuzase să activeze sub ocupaţie maghiară, mutându-se la Sibiu și activând sub denumirea de Universitatea Cluj-Sibiu, jucând finala Cupei României în 1942, 1-7 cu Rapid), Inter (câștigătoarea Cupei Balcanice în 1991) și Voința.
Din 1951 și până în 1988, nicio echipă sibiană nu a fost în prima divizie!!
După dispariția lui Inter (în anul 2000), Sibiul a contat, pe rând, prin Șoimii (club diferit de cel numit anterior), FC, Athletic, Voința, ultimele trei desființându-se la fel de repede cum apăruseră.
O nouă echipă-fanion a orașului, FC Hermannstadt, a luat naștere în 2015, Hermannstadt fiind numele german al Sibiului. Înscrisă direct în D4, a promovat după un singur an, iar în 2018 a reușit a treia promovare consecutivă, în Liga I. În acel an a jucat, în calitate de echipă de eșalon secund, finala Cupei României!
Performanțele din 2018 le-a reușit cu timișoreanul Alexandru Pelici, fost stoper polist, ca antrenor.
În 2021, FC Hermannstadt a retrogradat din Liga I, iar acum se află în insolvență.
Sibiu este orașul care l-a dat pe actualul președinte al României, Klaus Iohannis.
Foto: Inter Sibiu în 1988