Octavian Roșca la ”Istoria fotbalului” (ep. 5)

Astăzi, la ”Istoria fotbalului”, invitat este Octavian Roșca, fost jucător al echipei de fotbal Politehnica Timișoara la finalul anilor ’70, în cea mai frumoasă perioadă din istoria clubului. Este al 5-lea episod dintr-o serie mai lungă a acestei emisiuni.

În acest episod, dl. Roșca ne povestește despre cum l-a debutat pe Dorinel Munteanu în eșalonul secund, în 1986, la Metalul Bocșa. Tavi Roșca revenise la echipa cărășeană (în D3), mai întâi ca jucător, apoi ca antrenor-jucător, promovând-o în D2. În 1987, eroul serialului nostru revine ca jucător la Politehnica. După ce a pus ”ghetele în cui” (referindu-ne la fotbalul de performanță, pentru că va juca încă mult timp, în eșaloanele inferioare), dl. Roșca a fost unul dintre cei care a votat împotriva desprinderii lui FC Politehnica de UPT, la începutul anilor ’90 (pe când era administrator al stadionului numit acum Dan Păltinișanu).

Emisiunea poate fi vizionată pe Teleuniversitatea, de la ora 18:13 (în reluare, mâine, de la ora 10:13, și duminică, de la ora 14:20), în rețelele de cablu Digi TV (deocamdată, doar în grila analogică), Telekom TV, Vodafone și Orange TV.

Actualizare