Din nou, fără Euro U17

Din cauza pandemiei de coronavirus, UEFA a decis, astăzi, să anuleze Campionatul European de juniori U17, ediția 2020/21.

Este a doua ediție consecutivă a competiției care nu desemnează o câștigătoare, după ce anul trecut, din același motiv, a fost anulat turul de elită din preliminarii (la care România era calificată), precum și turneul final prevăzut să se desfășoare în Estonia.

Din ediția 2020/21 nu s-a disputat niciun meci. În primul tur al preliminariilor, România făcea parte dintr-o grupă cu Italia, Slovenia și Albania. Turneul final era stabilit pentru perioada 6-22 mai, în Cipru. Această ediție conta și drept criteriu de calificare pentru Campionatul Mondial de juniori U17 din acest an, turneu găzduit de Peru.

În vederile naționalei U17 a României erau și jucători de la Politehnica Timișoara. La această generație (n. 2004), Poli, antrenată de Alin Ionescu, a terminat sezonul de toamnă al Ligii Elitelor pe locul 4, cu 21 de puncte, în seria de Vest. Mai mulți jucători au făcut deja parte din lotul de seniori, iar unii au și debutat pentru alb-violeți în Liga a II-a și Cupa României.